Wij zijn getuige van geschiedenis in de (her)maak

We gaan terug in de tijd, naar 1935. In 1935 heeft Paul Sperry namelijk een schoen ontworpen die uiteindelijk een icoon werd, en de schoen heeft ook nog eens een killer functionaliteit. De inspiratie voor deze schoen? Paul’s hond, Prince. Zoals de legende het zegt, observeerde Paul de manier waarop Prince midden in de winter op en door ijs rende zonder uit te glijden. Van daaruit ontwierp hij ‘wave siping’, een tractiepatroon dat de anti-slip greep van Prince’s (schattige) pootjes nabootst.Voeg dat toe aan een schoon, gestroomlijnd ontwerp en je hebt de basis voor een schoen met een zekere voet.

Ahoy captain

Vandaag, ongeveer 83 jaar later, wilden we deze fantastische sneaker een upgrade geven. En dát is gelukt. Onze ontwerpers zijn aan het werk gegaan en hebben comfort geherintroduceerd, zonder een van de iconische details te veranderen. Het heeft even geduurd, maar we hebben een manier bedacht om de constructie lichter te maken. Daardoor wordt de schoen nog flexibeler, zodat deze gemakkelijk mee buigt met de beweging van de voet.

Nog steeds, zonder het fantastische ontwerp van Paul aan te raken, hebben we een aantal aanpassingen gedaan. Een extra hoge vulling en een uitneembaar voetbed om de voeten te dempen, een naadloos bovenwerk om schuren te elimineren en een losse voering voor meer ademend vermogen. Deze schoen heeft echt álles.


No products

To be determined Shipping
€ 0,00 Total

Check out